Šajā rakstu sērijā uzskaitīsim, ko un kāpēc ņemt līdzi pārgājienā un citos aktīvās atpūtas pasākumos pie dabas. Protams katram pasākumam atkarībā no tā specifikas ir nepieciešams savādāks ekipējums un inventārs, tāpēc ir jāizvērtē, kas tieši ir jāņem līdzi, un ko var atstāt mājās.

Aptieciņa – kā jau jebkuras aktivitātes arī atpūta pie dabas gan aktīva, gan pasīva ir saistīta ar paaugstinātu risku un traumatismu, tāpēc  nekad nedrīkst aizmirst līdzi paņemt aptieciņu ar pirmās palīdzības sniegšanai nepieciešamajām lietām. Tikai viens neuzmanīgs solis var sagādāt raizes sākot no nobrāzumiem beidzot ar dzīvnieku kodumiem un lūzumiem. Ne vienmēr palīdzība varēs ierasties laicīgi. Spēja pašiem parūpēties par sevi var glābt Jūsu un līdzgaitnieku dzīvību.

Nazis – universāls instruments ar neskaitāmiem pielietojumiem. Nopietnākam un garākam pasākumam vajadzētu arī kvalitatīvāku nazi, piknika izbraukumam uz pāris stundām pietiks ar visparastāko salokāmo nazīti, taču vairāku dienu pasākumam vajadzēs nazi, kurš nepievils nevienā brīdī.

Aizdedzinātājs(firestarter) – vienalga kas, ar ko  iekurt ugunskuru – šķiltavas, sērkociņi(ūdensdroši), kramiņš. Pat, ja nav ieplānots kurināt ugunskuru, lai pēkšņa lietusgāze, vai paslīdējusi kāja, vai pat piespiedu kārtā ārā pavadāma nakts, nesabojātu pēdējās optimisma paliekas, ugunskurs būs viens no glābējiem.

Karte – ja neatrodaties pazīstamā vietā, ņemiet līdzi apvidus karti, tā palīdzēs ātrāk tikt atpakaļ uz pareizā ceļa.

Turpinājums sekos