Galvas lampa – arī tad, kad ir ieplānots pāris stundu izbrauciens, nakts var ierasties ātrāk nekā gaidījāt. Galvas lampa būs ērtākais risinājums, taču noderēt var arī jebkurš gaismas avots sākot no telefonā vai atslēgas piekariņā iebūvētā beidzot ar nopietniem lukturiem. Viss atkarīgs no tā, ko ērtāk paņemt līdzi.

Ūdensdrošs iepakojums telefonam, automašīnas atslēgām, dokumentiem – pēkšņi uznācis lietus, neveiksmīgs lēciens pāri grāvim, nemaz nerunājot par atpūtu pie ūdeņiem, var būt iemesls, ka vairs nevarat iekļūt savā auto. Auto signalizāciju pultīm nepatīk ūdens un paaugstināts mitrums!

Ūdensizturīga līmlenta jeb makgaiverene – tā noder visur, sākot no līmlentas pamata pielietojumiem, beidzot ar asiņojošu brūžu apkopšanu. Lieliski noder uz svaigi iegūtām tulznām.

Pretiedegumu līdzeklis – Neatkarīgi no gadalaika, ja ir kaut neliela iespēja, ka visu dienu var nākties pavadīt saulē, līdzeklis ir obligāts. Ja nepiedzīvosiet smagu apdegumu sekas, apkārtējie ilgi smīkņās par iesauļotajām saulesbrillēm.

Līdzeklis pret insektiem – vasaras sezonā Latvijas teritorijā obligāta prasība, ja vien nevēlaties izbarot sevi odiem, dunduriem, knišļiem.