Pārgājiens ir aktīvās atpūtas veids, kurā svarīgākais ir iešana, turklāt, nevis tāpēc, ka tā ir jādara, bet gan tāpēc, ka mēs to vēlamies. Pārgājienos piedzīvojums parasti ir svarīgāks par apskatāmajām vietām, un iemesli iet pārgājienā dažādām personām atšķiras. Lielākā daļa cilvēku pārgājienos dodas un tos izbauda sekojošo iemeslu dēļ.

Pārgājiens ir lielisks treniņu veids, kas ļoti labi uzlabo fizisko sagatavotību. Katrs pats var noteikt ejamo kilometru daudzumu. Daudziem cilvēkiem pārgājieni ietilpst viņu kopējā fizisko aktivitāšu plānā.

Pārgājiens ir lielisks veids, kā iepazīt un izpētīt dabu. Cilvēki izbauda kā došanās pārgājienos tos atgriež pie dabas. Pārgājiens var aizvest uz visskaistākajām vietām uz zemes, ļaujot iepazīties ar apbrīnojamiem augiem un dzīvniekiem. Tāpat var redzēt pilnīgi visu, ko daba spēj piedāvāt, sākot tuksnešiem, beidzot ar kalniem.

Pārgājiens neprasa specializētu ekipējumu – viss kas ir vajadzīgs ir labi apavi, kuros kājas jutīsies ērti, un neliela mugursoma. Šis ekipējums nodrošinās iespēju doties pārgājienos vienas dienas garumā. Un iet mēs visi protam. ;)

Pārgājiens ir ļoti labs veids, kā atbrīvoties no ikdienas stresa. Atkarībā no skatu punkta pārgājiens var būt gan veids, kā atbrīvoties atpūsties, vai arī pārbaudīt savas spēju robežas.