Kopš slavenais sengrieķu skrējējs noskrēja 42 km, lai paziņotu valdniekam par uzvaru, pazīstam klasisko maratonskrējienu. Laika gaitā maratoni mainījās – distances kļuva garākas un dažādākas, līdz ar sporta rīku izgudrošanu maratoni ielauzušies teju visās cilvēka dzīves jomās un dabas stihijās.

Maratonsacensības ar kajakiem arī notiek jau vairāk nekā 50 gadus, dažas no tām kļuvušas par šī sporta īstenām ikonām. Piemēram, Jukonas 700 km garais maratons Kanādā. Visgarākais un interesantākais airēšanas maratons Eiropā jau otro gadu notiek Latvijā – tās ir 310 km garās sacensības GAUJA XXL!

Interesanti, ka GAUJA XXL var piedalīties gan pieredzes bagāti spēcīgākie sportisti, gan jebkurš interesents. Kā tā? Līdztekus 310 km individuālajām sacensībām tiek organizēta 420 km gara komandu stafete. Tā ideja ir ļoti vienkārša – visa distance sadalīta 8 posmos, no tiem garākais ir 58 km, īsākais 16 km. Komandu veido minimāli 4 airētāji, kuru rīcībā ir vismaz 2 laivas (viena no tām divvietīga). Dalībniekiem pamīšus mainoties, komanda apmēram 40 stundās var nobraukt no Gaujas iztekas Piebalgā līdz ietekai jūrā.

Ko lieki gaidīt? Apmeklē vietni www.gaujaxxl.lv, iepazīsties ar noteikumiem un reģistrējies! No 13. līdz 15. maijam Gauja gaida tevi!