Triatel XraceTriatel xRace ir jauns sacensību formāts Latvijas piedzīvojumu sportā. Mūsu mērķis ir piedāvāt dalībniekiem augsta līmeņa piedzīvojumu sacensības, kas būtu pa spēkam gan ofisā sēdošu meiteņu komandai, gan pietiekami aizraujošas un sarežģītas pieredzējušiem sportistiem.

Tradicionāli piedzīvojumu sacensībām, arī Triatel xRace pamatā ir orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, airēšana un peldēšana. Katrā no sacensību posmiem būs speciālie uzdevumi, kuri prasīs dalībnieku drosmi un komandas sadarbību. Svarīga būs arī komandas stratēģijas plānošana un attapība, jo iespēja uzvarēt būs ne tikai fiziski stiprākajiem.

Būtiskākā atšķirība no citām Latvijā organizētajām sacensībām ir tā, ka Triatel xRace ir vienas dienas, jeb piedzīvojumu sprinta sacīkste. Tas nozīmē, ka komandu pavadītais laiks trasē nepārsniedz 10 stundas. Dalībniekiem būs iespēja izvēlēties klasi un grupu atbilstoši sagatavotības līmenim un mērķiem. Pēc komandu starta, jebkuram interesentam būs iespējams iegādāties karti un veikt distanci ārpus kārtas, tādējādi iepazīstoties ar piedzīvojumu sacensībām.

Svarīgi ir tas, ka šajām piedzīvojumu sacensībām nav nepieciešams speciāls ekipējums, vai ilgstoša sagatavošanās. Līdz ar to, tās ir pieejams lielākai auditorijai. Tomēr netiks aizmirsts par pieredzējušiem piedzīvojumu sacensību dalībniekiem un katrā distancē tiks iekļauti vairāki sarežģīti un aizraujoši elementi.

Sacensības notiks piecās Latvijas vietās:

1.posms – 2.maijs – Ogre
2.posms – 13.jūnijs – Tukums
3.posms – 18.jūlijs – Madona
4.posms – 15.augusts – Rīga
5.posms – 12.septembris – Valmiera

Katrā no posmiem komanda iegūst punktus, kas tiek ņemti vērā Triatel xRace 2010 kopvērtējuma noteikšanā.

Aicinām visus interesantus, sportistus, piedzīvojumu meklētājus, kā arī uzņēmumus, kuri vēlas veidot savas komandas pieteikties un izmēģināt vēl nebijušas sajūtas Triatel xRace piedzīvojumu sacensībās.

Sīkāka informācija un pieteikšanās xRace mājaslapā