27. aprīlī notiks Starptautiskais airēšanas maratons Gauja XXL, kas tiek rīkots jau trešo gadu, pie starta līnijas stāsies dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Apvienotās Karalistes.

Gauja XXL ir unikāls sacensību komplekss, kas reizi gadā tiek rīkots Latvijā:

  • Eiropā garākais airēšanas maratons- 310 km
  • Pasaulē vienīgā un garākā airēšanas stafete – 420 km (to apstiprinājusi Ginesa Rekordu grāmata)
  • Do Your Own XXL, jeb tautas klase. kur dalībnieks var izvēlēties sev tīkamāko distanci.

Do Your Own XXL dalībnieki var izvēlēties 50, 100,150 vai 200 km distanci atbilstoši saviem spēkiem un vēlmēm. Nezināt savus spēkus? Reģistrējoties startam, dalībnieks definē pirmo distanci, piemēram, 50 km. To beidzot, tiek fiksēts laiks un izcīnītā vieta. Dalībniekam tiek dotas 15 minūtes lēmuma pieņemšanai – beigt sacensības šeit, vai turpināt. Ja dalībnieks izvēlas turpināt, viņš definē nākošo mērķi – 100, 150 vai 200 km atzīmes. Hronometrs atkal ieslēdzas un laika uzskaite turpinās. Un tā tālāk, līdz sasniegta spēju robeža vai iecerētais mērķis.

420 km komandu stafetes distance sadalīta 8 posmos, vidēji 50 km katrs. Katram komanda dalībniekam jāveic vismaz divi posmi, bet nedrīkst airēt divus posmus pēc kārtas. 420 km stafete ir lielisks piedzīvojums pus Latvijas garumā!

310 km maratons – garākais Eiropā un 6. garākais pasaulē un pavisam noteikti viens no grūtākajiem. Par 310 km non-stop sacensībām Gauja XXL ir dzirdējuši laivotāji visā Eiropā, lielākā daļa no tiem groza pirkstu pie deniņiem un saka – jūs, veči, esat traki! Tomēr neskatoties uz visu, šim supermaratonam ir izveidojies savs cienītāju loks, kas nedaudz, bet ar katru gadu palielinās gan skaitliski, gan ģeogrāfiski.

Šogad Gauja XXL maratons sāksies 27. aprīlī plkst. 08:00 (stafetes starts Taurenē). Plkst. 19:00 startēs 310 km un Do Your Own XXL dalībnieki. Distancē būs divi kontrolpunkti – Spicrāmī un Siguldā, kur 310 km dalībniekiem būs uz pusstundu jāizkāpj krastā siltām pusdienām. Paredzams, ka uzvarētāji Carnikavā ieradīsies 29. aprīlī ap plkst. 06:00.

Gauja XXL sacensības organizē Vecpiebalgas Airētāju biedrība

www.gaujaxxl.lv/lv

info@gaujaxxl.lv