Pavasaris ir laiks mazo upju baudīšanai, tādēļ sezonāli piedāvājam iznomāt kanoe laivas arī īsajiem braucieniem pa mazajām upēm Salacgrīvas novadā!

* Piedāvājuma cenā iekļauta kanoe laivu noma, laivu transports uz maršruta sākumpunktu un laivu transports no maršruta beigām. Komplektācijā ietilpst airi un drošības vestes.

Svētupe un Jaunupe sezonāli un pēc lietavām ir vienas no atpūtas laivu braucieniem piemērotākajām mazajām Latvijas upēm. Svētupes kopējais garums ir 58 km, tā iztek no Dūņezera netālu no Limbažiem līdz ietek jūrā pie Svētciema. Apmēram 9 km no Svētupes ietekas jūrā upe paliek ievērojami šaurāka, jo apmēram 2/3 savus ūdeņus tā atdod Jaunupei, kas ir 17.gs. veidots 4 km garš kanāls, kas savieno Svētupi ar Salacu. Šo upju piedāvājums ir plašs – tajā ietilpst gleznaini cilvēka neskarti dabas posmi, krāces, un bebra sagādāti pārsteigumi.

Īpaši pavasarī piedāvājam iznomāt 3-vietīgas kanoe laivas nelieliem atpūtas-piedzīvojumu braucieniem, lai iepazītu Svētupes un Jaunupes posmus, kas sausākos gadalaikos ir nepiemēroti laivošanai zemā ūdens līmeņa dēļ:

  • Svētupes līkumi – brauciens sākas vietā, kur Jaunupe atdalās no Svētupes, un beidzas Svētciemā (6 km) vai pie ietekas jūrā (9 km). Upe šajā posmā ir diezgan šaura un līkumaina, pa ceļam apskatāms Svētciema dzirnavu aizsprosts.
  • Jaunupes krāces – brauciens pa Jaunupes kanālu visā tā garumā no Svētupes līdz Salacai, kopumā apmēram 5 km. Jaunupe ir platāka par Svētupi un diezgan sekla, tā Tevi izklaidēs ar savām daudzajām krācītēm.

Garlaicīgi nebūs!